Welkom bij Venhoeven Overkappingen & Aluminium Systemen

Overkappingen

Overkapping voor meer licht, ruimte en écht genieten

Extra lang genieten van uw terras en tuin, wie wil dat nou niet? Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. In het voorjaar, in de zomer of liever nog: het hele jaar door! Met een overkapping en glazen schuifwanden van Venhoeven creëert u een heerlijke extra leefruimte. Wél de voordelen van licht, ruimte en uitzicht maar niet de nadelen van wind, regen en kou!

Ons advies: Kies bij de aanschaf een overkapping die is voorbereid op latere toevoeging van glazen schuifwanden, lees hieronder meer hierover.

Kiest u glas of polycarbonaat voor uw overkapping?

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat is verstandiger, glas of polycarbonaat, Hieronder leest u van beide opties de voordelen.
Ons advies: Kom langs op ons demoterrein of kom binnen in onze mooie showroom en bekijk zelf de verschillen, zodat u het zelf kunt beoordelen. Bij ons staan de overkappingen buiten en binnen, waardoor het verschil goed te bekijken is, zowel in de zon als met regen en wind.

Voordelen glazen overkapping

  • zeer sterk en duurzaam
  • Geeft rust (geen getik en ruis tijdens een regenbui en bij harde wind)
  • Minder snel vuil (Blad glijdt makkelijk van uw overkapping af)
  • Makkelijker schoon te maken (oersterk dus draagt uw gewicht met gemak)
  • Geen lichtverlies (want blad blijft niet liggen op schuin glas)

Voordelen polycarbonaat overkapping

  • Licht in gewicht
  • Kan toe met een vrij eenvoudige draagconstructie
  • Over het algemeen goedkoper in de aanschaf

Bereid u voor op glazen schuifwanden

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat in 80% van de gevallen, mensen die al een overkapping hebben later glazen schuifwanden nemen.
Het is verstandig hier met de bouw van de overkapping al rekening mee te houden. Dit kan, door bijvoorbeeld een overkapping te nemen met een breedte en hoogte, waar (later) een standaard glazen schuifwand in past.

Maar dit kan ook door een overkapping te kiezen waarbij de bovenrail van de glazen schuifwand al is verwerkt in de goot van de overkapping. Hierdoor blijft de overkapping zijn slanke uitstraling behouden, wanneer u kiest voor glazen schuifwanden.

Het verschil tussen glas & polycarbonaat

Glas overkappingen

Bekijk meer

Polycarbonaat overkappingen

Bekijk meer

Boog overkappingen

Bekijk meer

Lamellen overkappingen

Bekijk meer

Luxe overkappingen

Bekijk meer

Speciale projecten

Bekijk meer