Glazen schuifwanden tegen wind en regen

Oh, wat zou het fijn zijn om buiten te zitten onder uw overkapping, maar ooh wee die nare koude wind! Herkent u die gedachte? Hoe luxe is het dan om een glazen wand dicht te kunnen schuiven. Zo creëert u een heerlijk, comfortabele buitenruimte die lekker licht en zonnig is. Een investering waarvan u elke dag geniet; jaar in, jaar uit.

Voordelen van een glazen schuifwand

  • Oersterk, veilig en duurzaam glas, waarvan de randen zijn geslepen en gepolijst.
  • Soepel en eenvoudig te schuiven vanwege de dubbele, gelagerde loopwielen.
  • Indien gewenst voorzien van “meenemers”, zodat ieder paneel de volgende meetrekt. 
  • Symmetrische overlapping, voldoende tegen tocht en mooi voor het aanzicht.
  • Eigen montageteam dat vakkundig en servicegericht te werk gaat.
  • Wij plaatsen onze onderrail op een zware aluminium fundatiebalk, voor optimaal loopeigenschap van de glaswanden
  • Onze onderrail kan verdiept geplaatst worden, waardoor er geen struikel object ontstaat.

Meenemers zeer belangrijk

Zonder meenemers dient u elke ruit , ruit voor ruit op de juiste plek te zetten. Om dan alle ruiten met de gelijke ruit overlap te plaatsen is een hele toer. Afgezien nog van de vingerafdrukken op uw glas. Dus een niet aan te bevelen optie.

In combinatie met meenemers plaatsen wij vaak een RVS diameter 60mm komgreep aan de binnen en aan de buitenzijde . Deze wordt door ons speciaal geproduceerd om een zo diep mogelijke grip te hebben maar toch bij het terug duwen van de ruit tussen de ruit ernaast past. Hiermee trekt u de 1e ruit aan en de meenemer in het onderprofiel van de ruit neemt de volgende ruit mee, de 2e ruit weer de volgende ruit enz . enz. tot de gehele wand met symmetrische ruitoverlappen in 1 één beweging goed staat. Ruit overlappen die groot genoeg zijn tegen tocht en niet te groot voor een niet fraai aanzicht van dubbele glasdelen.

Rekening houdend met de windrichting

Omdat in Nederland de meeste wind uit Zuid/West komt positioneren wij de schuifwand zo, dat de wind langs de overlappen waait en niet erin.

De wind weerhouden met tochtborstels kan natuurlijk ook maar hiermee is het uitzicht minder fraai.
Tevens geven borstels meer weerstand bij het dicht trekken van de wand, met name bij lange wanden.

Wanneer de ruit bevuild dicht getrokken wordt kan zand krassen veroorzaken door de borstels.

Ook is enige ventilatie zeker aan te bevelen in verband met condensvorming.

Doordat wij specialist zijn in glazen schuifwanden, kunnen wij voor iedere opening een passende glazen schuifwand maken, met diverse opties.

Deze standaard panelen leveren wij tot maximaal 270 cm hoog, dit is de maat inclusief boven- en onderrails.

Onze standaard paneelbreedtes kunnen ook gecombineerd worden, door bijvoorbeeld een smaller of juist breder paneel als loopdeur te gebruiken.

Natuurlijk zijn andere maten ook mogelijk, maar dan berekenen wij de hoogte en breedte met een maatwerk glazen schuifwand. De maatwerk schuifwanden worden standaard geleverd met meeneemsysteem, RVS handgrepen en verticale eindprofielen. Bij een standaard glazen schuifwand zijn deze accessoires optioneel.

Buitenkamer voor ultiem geluk

Laat u goed adviseren over glazen schuifwanden, zodat u op korte, maar zeker ook op lange termijn blijft genieten van uw investering. Venhoeven levert al 22 jaar uitsluitend topkwaliteit. Verschillende merken, hoofdzakelijk van Nederlands fabricaat. “Daar wordt een mens pas écht gelukkig van. Dat merkt u direct en telkens weer. Dus wacht niet langer en gun uzelf dit geluk om maximaal van te genieten van dit extra comfort!”

Niet alleen voor buiten

Glazen schuifwanden zijn niet alleen geschikt voor buiten gebruik, ze zijn ook zeer geschikt voor binnen, bijvoorbeeld voor het opdelen van kantoorruimtes, met de juiste ruit overlap hebben glazen schuifwanden ook een geluiddempende functie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.